Klittenband, wat is het?

februari 25, 2020

Klittenband komt oorspronkelijk uit Zweden en is uitgevonden in het jaar 1941. Het kan veelzijdig gebruikt worden, maar het wordt het meest gebruikt op schoenen en kleding. Vaak is de reden achter klittenband voor jongere kinderen die nog niet in staat zijn om veters te strikken en toen werd er een handigere oplossing bedacht, namelijk het bevestigen van klittenband op de schoenen.

Doordat klittenband zo populair is onder de mensen, konden de bedrijven veel meer variatie in hun producten brengen, zodat de opbrengst hoger werd. Nu hebben we dus veel verschillende soorten en maten klittenband.

Klittenband bestaat uit twee hoofdbestanddelen, haken en lussen. De haken grijpen zich vast aan de lussen en zo ontstaat de sluiting. Beide bestanddelen worden vastgemaakt aan een band, zodat het niet twee losse delen zijn. Een andere benaming voor klittenband is Velcro.

 

Soorten klittenband

Door jaren ontwikkeling zijn er dus veel soorten klittenband verkrijgbaar, zoals dubbelzijdige klittenband en het oorspronkelijke enkelzijdige. Er is klittenband met plakstrip verkrijgbaar en in verschillende kleuren. Er zijn ook rollen klittenband en losse stukken, het hangt er van af wat u nodig heeft, maar het is bijna allemaal verkrijgbaar. Ook zijn er verschillende vormpjes, zoals vierkanten en rondjes.

 

 Zelfklevende klittenband en dubbelzijdige klittenband

Zelfklevende klittenband wordt af en toe verward met dubbelzijdige klittenband, maar het is best wel verschillend. Zelfklevende klittenband kan worden vastgeplakt aan een bepaald object. Dubbelzijdige klittenband is vergelijkbaar aan enkelzijdige klittenband, maar het verschil daar tussen is dat dubbelzijdige klittenband op een band zit, dus de haken en de lussen liggen met de ruggen tegen elkaar aan.

Zelfklevende klittenband wordt gebruikt om dingen aan een object te binden, om het bij elkaar te houden, zodat je het niet kwijtraakt. U kunt bijvoorbeeld ook de kant met de lusjes aan uw muur plakken, zodat u geen beschadigingen in uw muur krijgt, wanneer u de deur iets te hard opdoet.

Dubbelzijdige klittenband wordt ook gebruikt om dingen bij elkaar te houden, maar kan wel wat veelzijdiger gebruikt worden.

 

Bent u op zoek naar de geschikte klittenband voor het juiste doeleind? Neem dan een kijkje in onze shop!